Tornspelen 2008
 

Så var säsongens första inomhusturnering spelad. Det var Tornspelen som ÖIF:s herrar för första gången var med och deltog i. Resultatmässigt gick det inte speciellt bra men spelet var stundtals riktigt bra.

Spelarna som deltog var: Daniel Nilsson och Fredrik ”Totti” Nilsson som stod varannan match. Backar var Tim Hansson, Robin de Richelieu och Emil Adamsson, och forwards var Ivan Ocana, Conny Malmros och Dennis Svensson. Dessutom hoppade tränaren Magnus Alven in och gjorde några byten.

Första matchen gick mot erkänt duktiga Torn som sedermera gick ända till final. Vi förlorade här med 4-0, det var lite smånervöst men vi gör en helt okej match.

I match 2 stod Näset för motståndet och här tycker jag att vi borde vunnit men det blev 1-1 till slut efter mål av Conny.

I match 3 mötte vi Olympia, ett division 5 lag från Helsingborg. Här började vi matchen mycket bra och första 8 minuterna har vi 100% koll på matchen och gör också 1-0 genom Robin de Richelieu. Tyvärr blir vi darriga på slutet och släpper in 2 mål. Denna match borde vi absolut ha vunnit med tanke på alla fina chanser vi hade men bollen ville inte in.

I sista matchen stod Baldersnäs för motståndet och här spelade vi en riktigt bra anfallsfotboll men precis som tidigare hade vi förtvivlat svårt att få in bollen. Dessutom straffade Baldersnäs oss skoningslöst med sina kontringar och vann med 5-0 trots mycket bra målvaktsspel från Totti.

Sammanfattningsvis spelade vi stundtals riktigt bra men hade också lite för djupa dalar. Det märktes att vi inte var riktigt samspelta och att vi var lite fysiskt klenare än de andra lagen. Tycker dock att vårt mycket unga lag där 5 av 8 spelare ska deltaga i juniorcupen i Torn på söndag gjorde klart godkänt ifrån sig. Individuellt bäst i ÖIF sett över hela turneringen tycker jag att Tim Hansson och Robin de Richelieu var.

 
(Daniel Nilsson, 8 december 2008)
 
<<Tillbaka till Herrar 2008
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här